Vi hjälper dig att nå dina

mål på bästa sätt.

Skärgårdens HVB

Kontakt

Anders Karinen

070 641 35 11

anders.karinen@gmail.com

Adress

Skärvägen 97

932 52 Bureå Skellefteå

Org. nr

55 90 55 - 46 62

Välkommen till Skärgårdens HVB

Skärgårdens HVB har av IVO beviljat tillstånd ( 2018-09-06) för att bedriva hem för vård & boende. Målgrupp pojkar/unga män 16-19 år.

Vi håller till i Bureå i Skellefteå kommun. Skärgårdens HVB tar emot pojkar/unga män i ålder 16-19 år.


Skärgårdens HVB har fyra stycken ungdomsplatser, vilket skapar förutsättning för den enskilde ungdomens egen delaktighet i sin vård och utveckling tillsammans med erfaren personal.

Vi har en inriktning i vår behandling med ett lösningsfokuserat arbetssätt och samtal på enskild nivå utifrån våra ungdomars egna behov och förutsägningar.

I en behandling med kognitiv metod och ett salutogent förhållningsätt så vill vi utveckla både den enskilde och gruppen i våra samtal. Varje behandling är individanpassad och vi arbetar mycket efter att skapa känslan av sammanhang i vårt arbete (KASAM).

De centrala byggstenarna i vår värdegrund är, människans lika värde, respektera varandra, delaktighet & engagemang, professionalitet.

Vår verksamhet bygger på att dessa byggstenar ska genomsyra allt vi gör i verksamheten.

Vårt mål är att varje ungdom vet varför det är placerade, vad syftet är, vilka mål och delmål som ingår och vägen dit. Vi tror på att skapa trygghet och en familjärkänsla för att ungdomen vågar ta sig an nya utmaningar och vilja ta del av sin egen utveckling och vara nyfiken på framtiden.

Att bemöta individen med värdighet och att ta hänsyn till ungdomens integritet, detta för att skapa trygghet och ge utrymme till beteendeförändring.

Vi arbetar med att skapa känslan av sammanhang, en god planering och med en inriktning på hälsa, kost och sömn och ser vi detta som ett betydande koncept.


Vi har hela landet som upptagningsområde. Ansökan sker via kontakt med föreståndare. Efter genomgången analys om plats och ungdom fattas vederbörliga beslut.HobbyrumTV-rum


KÖK

KValitetsäkrad

vård & behandling

Vi bedriver ett hem för vård och boende med inriktning inom SOL 7.1.1 . Vi har regelbunden personalutveckling via S:t Lukas mottagning samt en personal som brinner för sin uppgift.

Kontakt &

Placeringsfrågor


Kontakta oss gärna angående

tillgänglighet och lediga platser.

Behandlingsmetoder


Vi arbetar efter ett lösningsfokuserat arbetsätt och ett salutogent förhållningsätt som ska utveckla både den enskilde och gruppen.

Villan i Bureå

Vi håller till i en stor villa med närhet till havet och Bureå småbåtshamn.

Villan är disponerad på 2 plan varav entréplan består av öppet kök, stort vardagsrum, fin matsal, tvättstuga med dusch och bastu, stort hobbyrum för aktiviteter. På övre plan finns ungdommarnas fyra sovrum, Wc/dusch och en social yta med TV möjligheter. Rymlig utelänga med förråd och tidigare bagarstuga.

Bureå är en trivsam ort med ca 2500 invånare. Här hittar man både villakvarter och idylliska hästgårdar, vacker natur, bureälven, havsbad och småbåtshamnen ligger ca 500 m från Villan.

I centrala Bureå finns vårt egna gym som heter Friskvårdskompaniet, som även erbjuder gruppass.

Coop, restaurang/pizzeria, café, butiker, post, apotek, bensinmack och Bureå busstation. Vårdcentral och tandläkare finns också i närheten av centrum


I Bureå finns många fina vandringsleder, Bureberget erbjuder markerade vandringsstigar och rastplatser med eldstäder. Efter Linnéstigen passerar man fiskesjöar och skyddade grillplatser. Även Bureälven erbjuder fina fiske- och naturupplevelser. Bureå Badhus, havsbad och Tallbacka idrottsplats är andra populära besöksmål.

För att ta sig till Skellefteå kör man E4:an ca 2 mil norrut, alternativt tar bussen som går regelbundet.

Till Skellefteå airport är det ca 6 km med anslutning Stockholm Arlanda. Samt anslutningsflyg via Umeå flygplats till Göteborg. Till Umeå är det ca 90 min bilväg från Skärgårdens HVB.